Veelgestelde Vragen

1. Wat is polymeerklei?

Polymeerklei is een kunststof boetseerklei die bestaat uit Polymeer Polyvinyl Chloride (in spreektaal beter bekend als PVC), gemengd met een vloeibaar plastificeermiddel. Hierdoor is de klei heel kneedbaar en blijft hij zacht zolang hij niet gebakken is.

Hoewel polymeerklei een kunststof is, is het een veilig en veelzijdig boetseermateriaal. In Europa voldoet deze klei aan het CE keurmerk.

2. Wat zijn de stappen om van polymeerklei juwelen te maken?

  • De klei voorbereiden
  • De klei uitrollen
  • Vormpjes uitsteken
  • De klei bakken
  • Afwerking (randjes glad maken, schuren, eventueel een glanslaagje aanbrengen)
  • Juwelen in elkaar zetten

3. Zijn de juwelen hypoallergeen?

De polymeerklei-juwelen zijn ontworpen met zorg voor klanten met gevoelige huidtypes in gedachten. Ik begrijp het belang van hypoallergene sieraden, daarom gebruik ik roestvrijstalen onderdelen in mijn ontwerpen. Roestvrij staal is over het algemeen bekend als hypoallergeen en veroorzaakt zelden allergische reacties. Deze keuze zorgt ervoor dat de juwelen comfortabel zijn om te dragen voor een breed scala aan mensen. Als u echter specifieke allergieën heeft, raad ik aan om vooraf een allergietest uit te voeren of een klein stukje van het sieraad op een discreet deel van uw huid te testen. Ik streef ernaar om kwaliteitsproducten te leveren die zowel stijlvol als veilig zijn voor mijn klanten.

4. Kan ik met de polymeerklei juwelen douchen of zwemmen?

Ik adviseer om de polymeerklei juwelen niet bloot te stellen aan water tijdens het douchen of zwemmen, dit om de kwaliteit te behouden. 

5. Hoe kan ik mijn polymeerklei juwelen onderhouden?

Wanneer je polymeerklei juweel vies is, kan je het reinigen met een vochtige doek en milde zeep.

6. Is mijn polymeerklei juweel breekbaar?

Het is belangrijk om je juwelen veilig op te bergen. Als een juweel valt, kan het breken. Zorg er dus voor dat je je juwelen met liefde behandelt.

 

Mocht je nog bijkomende vragen hebben, aarzel dan niet om mij te contacteren!